Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op vrijdag, juni 19, 2009 20:40 - Geen reacties

Verhoging hypotheekgarantie stimulerende injectie

19
jun2009

,,De verhoging van de Nationale Hypotheekgarantie kan de gestagneerde woningmarkt nieuw leven in blazen." VBO makelaars heeft verheugd gereageerd op het besluit van het kabinet vrijdag om het bedrag te verhogen van 265.000 naar 350.000 euro. ,,Dit kan zowel kopers, verkopers als banken weer vertrouwen geven."

Wie een huis koopt met NHG heeft de mogelijkheid een lagere rente te betalen. De verhoging van de hypotheekgarantie moet huizenkopers een duwtje in de rug geven die zich nu vanwege de economische crisis zorgen maken over mogelijk dalende inkomsten. Op die manier kan de verhoging van de NHG een stimulans zijn voor onzekere huizenkopers en de Nederlandse economie, zo stelt het kabinet. Momenteel worden er tientallen procenten minder woningen verkocht.

Directeur Hans van der Ploeg geeft het kabinet een tien met een griffel voor de maatregel. Brancheorganisatie VBO Makelaar heeft vanaf oktober 2008 al aangedrongen op deze verhoging. ,,Hiermee kan het kabinet de woningmarkt namelijk op korte termijn een stimulerende injectie geven die echt effect zal hebben.”

Minister Eberhard van der Laan (Wonen) benadrukte dat de maatregel ‘geen wondermiddel’ is. De premie die de huizenkoper voor de garantie moet betalen, gaat verder niet omhoog. Het gaat om een tijdelijke verhoging van de garantieregeling, die Van der Laan volgende maand wil laten ingaan en tot eind 2010 geldt. Het kabinet heeft 9 miljoen gereserveerd voor de maatregel.

Bron: De TelegraafReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld