Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op woensdag, juni 24, 2009 16:10 - Geen reacties

Vereniging van Woonboulevards wil leegstand winkelruimtes aanpakken

24
jun2009

woonboulevardsDolf Vogd, voorzitter van de Vereniging van Woonboulevards, wil de leegstand van winkelruimtes op woonboulevards aanpakken. Hij wil een studie laten verrichten naar de inrichting en thematiek van huidige en nieuwe woonboulevards.

In 2004 publiceerde het Hoofdbedrijfschap Detailhandel een rapport over de conditie en toekomst van enkele meubelboulevards. De 77 boulevards die Nederland in 2004 telde hadden een surplus aan vierkante meters. Volgens Vogd is het aantal vierkante meter daarna alleen maar toegenomen. Gezien de financiële crisis is er een schrijnend overschot aan vierkante meters. Hij meent dat de attractiviteit van woonboulevards wordt vergroot als ze thematisch worden ingericht, bijvoorbeeld met de thema`s sport en vrije tijd.

Gert de Jeu, eigenaar van Houweling Woonsfeer in Alphen aan den Rijn, is initiatiefnemer van de woonboulevard Da Vinci in Alphen aan den Rijn. Zes van de tien winkels zijn vanuit een andere locatie naar de boulevard gekomen. Da Vinci combineert een aantal woningen met 7.000 m2 aan winkelruimte. Hij denkt dat Da Vinci een succes wordt vanwege de combinatie van wonen, winkels en sfeerbeleving. Brandie Roobol, initiatiefnemer van een in aanbouw zijnde woonboulevard in Spijkenisse, meent dat er genoeg ruimte in de markt is voor grote centra.

Bron: MeubelReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld