Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op woensdag, november 3, 2010 9:57 - Geen reacties

Veel eigenaren zien af van verkoop woning

03
nov2010

In 2009 zagen 41.000 huishoudens af van de verkoop van hun huis, zo meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).
NVM, met 80% marktaandeel, spreekt van `realisten` en `dromers` op de huizenmarkt. Dromers hopen vaak nog op een forse winst – zoals gebruikelijk was voor de crisis – en zien zich gedwongen soms wel met 17% in prijs te zakken. Realisten daarentegen vragen een scherpe prijs voor hun woning en hoeven volgens de NVM gemiddeld slechts 4,6% met de prijs te dalen. Als er veel woningen in dezelfde straat te koop staan en verkoop geen noodzaak is, kan het een goed idee zijn om van de verkoop af te zien. Zo niet, dan is een huis met kleine aanpassingen beter verkoopbaar te maken. Zo kan gedacht worden aan een andere indeling of styling. `Als een huis lang te koop staat, heeft dat een waardedalend effect`, zegt Alina Bijzitter van Slim! Makelaardij Groningen.

Wie de verkoopopdracht bij de makelaar intrekt, kan nog wel een rekening verwachten. Makelaars mogen de daadwerkelijk gemaakte kosten voor bijvoorbeeld advertenties in rekening brengen en, afhankelijk van de afspraken die vooraf zijn gemaakt, ook een deel van de loonkosten. Als het huis daarna toch verkocht wordt en de makelaar kan aantonen dat dat deels aan hem te danken is, dan moet er alsnog courtage betaald worden.

Gebaseerd op: Consumenten Geldgids

Bron: ProfnewsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld