Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, juni 3, 2010 13:33 - Geen reacties

Vastgoedsector zint op `grootste opkuisoperatie ooit`

03
jun2010

Drie kwart van alle vastgoedmakelaars maakt zich schuldig aan onwettelijke praktijken en “sjoemelt” met zijn contracten. Het beroepsinstituut grijpt in met “de grootste opkuisoperatie ooit in de sector”. Begin dit jaar vielen inspecteurs van de Economische Inspectie binnen bij meer dan honderd willekeurig gekozen vastgoedkantoren. Het resultaat: bij drie op de vier makelaars moest een pv worden opgesteld omdat de contracten strikt wettelijk niet in orde waren.

Grootste probleemregio’s in Vlaanderen blijken Antwerpen en Limburg, waar 85 procent van alle gecontroleerde makelaars een waarschuwing kreeg. Alleen in Luik en Luxemburg is het nog iets erger gesteld, met pv’s in 93 procent van de gecontroleerde kantoren.

“We moeten daar niet flauw over doen: dit is ronduit slecht voor onze sector”, zegt voorzitter Luc Machon van het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV) in Het Nieuwsblad. “Al die tvprogramma’s waarin sjoemelende aannemers en malafide bouwbedrijven verward worden met makelaars hebben ons al weinig goed gedaan. Dit maakt het nog erger.”

Het beroepsinstituut kondigt daarom de grootste opkuisoperatie ooit in de sector aan. Er zal strenger gecontroleerd worden en alle makelaars zullen een opleiding moeten volgen over de nieuwste regels en wetten. Daarnaast wordt er gewerkt aan duidelijkere standaardcontracten en is er een juridische hotline voor makelaars gelanceerd.

Bron: bouwenwonen.netReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld