Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, maart 11, 2010 17:13 - Geen reacties

Van den Bossche wijst Keulen terecht

11
mrt2010

Een gemeente kan bij de verkoop van sociale woningen wel degelijk een taalbereidheidsvoorwaarde opleggen aan kandidaat-kopers. Dat heeft Vlaams minister van Wonen Freya Van den Bossche (sp.a) in het Vlaams parlement gezegd. Ze weerlegt daarmee de kritiek van Vlaams parlementslid en gewezen minister van Wonen Marino Keulen (Open Vld).

Keulen heeft vragen bij de juridische grond voor de recente beslissing van minister Van den Bossche rond de verkoop van elf sociale woningen door de stad Vilvoorde. Volgens Van den Bossche kan de stad van kandidaat-kopers wel een inspanning vragen om Nederlands te leren (de zogenaamde taalbereidheidsvoorwaarde), maar kan er geen examen opgelegd worden.

Geen juridisch kader
Volgens Open Vld’er Keulen, die als ex-minister van Wonen het heikele dossier vijf jaar van nabij heeft gevolgd, kan het opleggen van een taalbereidheidsvoorwaarde echter niet zomaar uitgebreid worden van de huursector naar de koopsector. Daarvoor bestaat volgens hem geen sluitend juridisch kader.

Volgens minister Van den Bossche vergist Keulen zich. Er bestaat namelijk een verschil tussen de verkoop van sociale woningen door sociale huisvestingsmaatschappijen en een verkoop door gemeenten. Een gemeente kan volgens Van den Bossche perfect een aantal voorwaarden voorzien, zoals bijvoorbeeld het vragen van inspanning om de taal te leren.

Bron: Het Laatste NieuwsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld