Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op woensdag, mei 18, 2011 19:25 - Geen reacties

Van Den Bossche bereidt oprichting huurgarantiefonds voor

18
mei2011

Vlaams minister van Wonen Freya Van Den Bossche voert momenteel voorbereidende gesprekken met betrokkenen uit de huursector ter voorbereiding van de oprichting van een huurgarantiefonds dat zou tussenkomen bij achterstand van de huurbetalingen om gedwongen uithuiszettingen te voorkomen. Dat blijkt uit het antwoord van de minister op een schriftelijke vraag van Paul Delva (CD&V).

“Woonzekerheid is één van de doelstellingen van mijn beleidsnota. Vooral op de private huurmarkt staat deze woonzekerheid momenteel sterk onder druk. Ik wil dan ook absoluut werk maken van een systeem dat de woonzekerheid op de private huurmarkt verhoogt. Een fonds in de vorm van een huurgarantiefonds is een van de mogelijke pistes”, aldus Freya Van Den Bossche.

In 2010 voerde ze hierover al verkennende gesprekken met het Algemeen Eigenaarssyndicaat (AES). Dit jaar wordt ook gepraat met huurdersbonden, deurwaarders, gerechtelijke instanties, OCMW’s en mogelijk andere betrokkenen.

De minister wil op die manier de problematiek van de gedwongen uithuiszettingen grondig analyseren en een aanpak uitwerken om deze te voorkomen. Tijdens een rondetafel die AES op 18 maart over dit thema organiseerde bleek volgens Van Den Bossche dat een uithuiszetting gepaard gaat met een hoge maatschappelijke kost.Reacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld