Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op dinsdag, mei 17, 2011 20:15 - Geen reacties

Inventaris van Vlaams overheidsvastgoed krijgt vorm

17
mei2011

De gegevensbank die een overzicht moet bieden van alle gebouwen en gronden van de Vlaamse overheid krijgt meer en meer vorm. Volgens Vlaams minister van Bestuurszaken Geert Bourgeois (N-VA) spreken de voorlopige “ruwe data” van 2.623 gebouwen en 5.653 percelen (goed voor 2.890 ha) die eigendom zijn van de Vlaamse overheid.
Dat heeft Bourgeois geantwoord op een vraag van Open Vld-parlementslid Marino Keulen. Keulen dringt al langer aan op een grondige inventarisatie van het Vlaamse overheidspatrimonium. Die gegevens zijn volgens hem absoluut nodig voor een goed “patrimoniumbeleid”. Volgens Keulen heeft de Vlaamse overheid momenteel onvoldoende zicht op welke overheidsgebouwen leegstaan, hoelang ze leegstaan en welke gronden braak liggen.

Minister Bourgeois beloofde eerder al werk te maken van zo’n vastgoedinventarisatie. De N-VA-minister deed een rondvraag bij tientallen entiteiten. De antwoorden van die entiteiten zijn opgenomen in een centrale vastgoedgegevensbank. Volgens Bourgeois gaat het voorlopig enkel om “ruwe data” en loopt er nog een “grondige kwaliteitscontrole” om de cijfers uit te zuiveren. Zo moeten onder meer dubbels verwijderd worden omdat soms bepaalde overheidsdiensten in hetzelfde gebouw zitten.

Voor een overzicht van welke overheidsgebouwen leegstaan en welke gronden braak liggen, is het nog te vroeg. Daarvoor ligt de kwaliteit van de beschikbare gegevens nog te laag, aldus Bourgeois.
In ieder geval wil Bourgeois de vastgoedgegevensbank gebruiken voor het “uittekenen van een doordacht vastgoedbeleid- en beheer”. Concreet wil de N-VA-minister nog voor de zomer de aanzet geven voor een echt vastgoedbeleid van de Vlaamse overheid.

Bron: Het Laatste NieuwsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld