Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op maandag, maart 22, 2010 15:26 - Geen reacties

Valse winkelfaçade moet leegstand verbergen

22
mrt2010

Misschien een idee om de leegstand in sommige Belgische winkelbuurten aan te pakken. In noordoost-Engeland (North Tyneside) is het gemeentebestuur een experiment begonnen waarbij leegstaande winkelpanden worden gedecoreerd als echte winkels in de hoop nieuwe investeerders aan te trekken. Een valse winkelfaçade geeft in een eerste tijd de indruk dat de winkel gewoon open is. De naam ‘delicatessen?’, inclusief vraagteken, licht een tipje van de sluier op. Volgens het lokale gemeentebestuur gaat het om een eenvoudige en kostenefficiënte methode om de verloedering van winkelstraten tegen te gaan.

Vorige maand raakte bekend dat ook in ons land de leegstand van commerciële panden alarmerende vormen begint aan te nemen. Uit cijfers van Locatus, gegevensverstrekker rond retailvastgoed, blijkt dat de gemiddelde leegstand in België op één jaar van 5,42 % naar 6,18 % gestegen is. In de tweede helft van het jaar 2009 zou die toename nog zijn versneld. Daarbij wordt opgemerkt dat de leegstand in alle belangrijke winkelsteden een stijging laat optekenen. Uitzonderingen zijn Brussel en Gent.

De voorbije maanden raakten steeds meer winkels en horecazaken door de economische crisis in de problemen. Vooral horecazaken, lokale voedingswinkels en kledingzaken sloten de deuren. Ook lokale factoren hebben volgens Locatus een belangrijke impact op de leegstand. Onder meer heeft het Waasland Shopping Center een zware negatieve impact op de retailsector in de binnenstad van Sint-Niklaas.

Bron: Express.beReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld