Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op donderdag, juli 23, 2009 15:53 - Geen reacties

Utrechtse woningcorporaties beginnen woonbedrijf voor jongeren

23
jul2009

De Utrechtse woningcorporaties Mitros en SSH starten een nieuw woonbedrijf, gericht op starters en jonge doorstromers. Volgens de corporaties is het aanbod voor deze doelgroep in Utrecht te klein en corporaties houden te weinig rekening met de specifieke woonwensen van jongeren.

Het nieuwe woonbedrijf wordt najaar 2009 officieel opgericht. Tegen die tijd wordt de naam geopenbaard. Het nieuwe bedrijf wordt een volledige dochter van Mitros en SSH en zal grotendeels steunen op de werkorganisaties van het duo. Met het woonbedrijf wordt niet alleen gemikt op Utrecht maar ook op de acht gemeenten om Utrecht heen. Monique van Loon, betrokken bij de oprichting van het woonbedrijf, stelt dat het specifieke kennis vereist om woningzoekenden van 25 tot 35 jaar te bedienen. Momenteel blijven er te veel ex-studenten in hun studentenwoning wonen. Daardoor stagneert de woningmarkt voor mensen met bescheiden inkomens.

De Universiteit Utrecht onderzocht op verzoek van Mitros en SSH de woonwensen van jonge, hoog opgeleide starters in Utrecht. Locatie is het belangrijkste criterium in hun woningkeuze. De respondenten hebben gemiddeld 500 euro per persoon over voor woonlasten.

Bron: Aedes MagazineReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld