Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, juni 10, 2011 20:36 - Geen reacties

Toch nieuwe isolatiepremies in Vlaanderen vanaf 2012

10
jun2011

Vanaf 1 januari 2012 zullen in Vlaanderen nieuwe premies gelden voor wie zijn woning isoleert. Zo komt er één premie van zes euro per vierkante meter isolatie, zowel voor dak, vloer als muur. Een aantal “luxepremies”, zoals voor zonnewering, wordt dan weer geschrapt. Dat staat in het Warmteplan van Vlaams energieminister Freya Van den Bossche. Omdat de hervorming minder zal gefinancierd worden vanuit de tarieven, moet de impact op de energiefactuur van de consument kleiner worden.

Wie zijn dak isoleert, krijgt nu vaak drie verschillende premies (netbeheerder, Vlaamse overheid en lokale overheid) met daarbovenop een federale fiscale aftrek van 40 procent. In extreme gevallen levert het isoleren van een dak zo meer op aan premies dan de werken kosten. De ondersteuning van muur- en vloerisolatie blijft in vergelijking beperkt, zeker sinds de federale regering besliste het belastingvoordeel voor die vormen van isolatie te schrappen.

Vlaams minister Freya Van den Bossche wil daarom het premiestelsel aanpassen. Zo komt er vanaf 2012 één premie van 6 euro per vierkante meter voor zowel dak-, vloer- als muurisolatie. De premie zal gelden vanaf de eerste vierkante meter, waardoor voortaan ook daken van kleiner dan 40 vierkante meter in aanmerking komen. De premie wordt wel begrensd op 120 vierkante meter.

Anderzijds worden een aantal “overbodige of minder zinvolle premies” afgeschaft. Het gaat volgens Van den Bossche om “luxepremies” zoals die voor domotica of zonnewering. Ook de premie voor condensatieketels verdwijnt, behalve voor de groep beschermde afnemers (mensen die een sociale maximumprijs betalen voor hun energie).

Bron: Het Laatste NieuwsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld