Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op vrijdag, juni 11, 2010 18:58 - Geen reacties

Tijdelijk en verplaatsbaar bouwen is interessante niche

Tags: , ,
11
jun2010

Hoewel veel investeerders en gemeenten relatief onbekend zijn met het fenomeen tijdelijke huisvesting is dit een interessante niche. Niet alleen onbekendheid, maar ook angst is een reden dat het zo weinig wordt toegepast. Zo zijn bestuurders en bewoners vaak bang dat tijdelijk permanent wordt en heeft tijdelijke en verplaatsbare huisvesting een slechte naam door de matige architectuur. Toch biedt flexibele huisvesting grote voordelen. Nederland is immers niet in staat om flexibel te reageren op nieuwe kortdurende huisvestingsvragen.

Arbeidsmigranten overspoelen de steden en de tuinbouwgebieden en zoeken sobere huisvesting voor een paar maanden. Ook mensen die plotseling op straat staan wegens illegale onderhuur, huurschuld of echtscheiding kunnen maar zelden op korte termijn terecht in de relatief kleine particuliere huursector. In de sociale huursector gelden in de meeste plaatsen enorme wachttijden. Ten slotte is er de jaarlijkse septembergolf in universiteitssteden. Kortom: er ligt dus een interessante markt braak.

Volgens de SEV moeten VROM en VNG zich uitspreken over de toetsing van de verplaatsbaarheid. De drie partijen hebben inmiddels afgesproken dat er een informatieblad komt dat bouw-, milieu-, en ro-regels van verplaatsbare bouw uitlegt.

Bron: bouwenwonen.netReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld