Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op woensdag, juni 2, 2010 16:55 - Geen reacties

Starterslening blijft in Limburg mogelijk

02
jun2010

Nieuwkomers op de woningmarkt blijven in Limburg profiteren van een gunstige starterslening. Dinsdag heeft het College van Gedeputeerde Staten besloten om het plotsklapse wegvallen van de rijksbijdrage op te vangen. Vorige week kwamen de startersleningen op losse schroeven te staan.
Toen meldde het Ministerie van VROM dat het budget op is. Het leegraken van de VROM-pot voor startersleningen is een gevolg van het stopzetten van de koopsubsidie eind maart door het Rijk. De rijksbijdrage van 50 procent kwam daarmee te vervallen. De regeling bestaat al vier jaar en was van meet af aan een succes. Er zijn sindsdien 9000 startersleningen toegekend, waarvan ruim tweehonderd in onze Provincie. Er liggen nu nog veertig nieuwe aanvragen van Limburgse starters bij het stimuleringsfonds volkshuisvesting Nederlandse gemeenten.

In Limburg werd de starterslening voor de helft betaald door het Rijk terwijl Provincie en de gemeenten elk een kwart voor hun rekening namen. Nu het VROM-budget op is ligt het in de geest van de regeling om de regeling door middel van een 50-procentsbijdrage van de Provincie te financieren, zo redeneren GS in hun besluit van vandaag. Hierdoor kunnen nog een groot aantal startersleningen in onze provincie gegarandeerd worden.

Gedeputeerde Noel Lebens: “Een aantal gemeenten heeft net als de Provincie de starterslening opgenomen in het maatregelenpakket ter bestrijding van de kredietcrisis voor de bouw. Door het wegvallen van de rijksbijdrage kwam deze doelstelling in gevaar. Snel handelen is dus geboden. Daar zijn we in geslaagd.”

Bron: Limburgse CourantReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld