Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, april 10, 2009 11:34 - Geen reacties

Stad schrijft boetes uit als huurprijzen niet vermeld worden

10
apr2009

De stad Ieper gaat strenger optreden tegen de immobiliënkantoren die de huurprijzen niet vermelden bij de affichering van huizen.

In de binnenstad van Ieper staan geregeld huizen te huur. Verhuurkantoren zijn sinds enige tijd verplicht om bij de affichering ook de huurprijs te vermelden. Maar in heel wat gevallen gebeurt dit nog niet. Ieper gaat nu harder optreden tegen de hardleerse immobiliënkantoren die de prijzen niet vermelden bij de huizen die verhuurd worden. Dat antwoordde burgemeester Luc Dehaene op een interpellatie van SP.A-oppositiewoordvoerder Ives Goudeseune.

‘De meeste immobiliënagentschappen lappen momenteel de verplichting aan hun laars om de huurprijzen van woningen te afficheren. Er is maar één uitzondering. Nochtans werd dit enige tijd geleden door een gemeentelijk reglement verplicht. Ook in de etalages van sommige van die verhuurkantoren staan geen huurprijzen vermeld’, zegt Goudeseune.

Burgemeester Luc Dehaene antwoordde dat het reglement in voege is vanaf 1januari en dat er nu eerst een sensibiliseringscampagne is geweest. Nog deze of ten laatste volgende week zullen de immobiliënkantoren opnieuw aangeschreven worden. Als ze de huurprijs niet afficheren, zal vanaf 1mei repressief opgetreden worden en zullen overtreders gesanctioneerd worden.  (pli)

Bron: Het NieuwsbladReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld