Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, juni 10, 2010 17:59 - Geen reacties

Spaans-Gents team ontwerpt Gentse bibliotheek

10
jun2010

Het Gentse architectenduo Ralf Coussée en Klaas Goris mag samen met het Spaanse architectenbureau Aranda Pigem Vilatlta de nieuwe bibliotheek bouwen aan de Waalse Krook in Gent. Het bouwproject kost meer dan 64 miljoen euro en moet starten in 2012.

De Waalse Krook is een gebied gelegen achter het oude Wintercircus, vlak bij de Vooruit. Het Wintercircus blijft behouden en zal onderdak bieden aan het Vlaamse Instituut voor de Archivering.

In het nieuwe gebouw komt de Stedelijke Openbare Bibliotheek en een Centrum voor Nieuwe Media. De nieuwe bibliotheek zou zijn deuren moeten openen in 2015.

Uit vijf geselecteerde architectenbureaus die een ontwerp indienden voor het gebouw, werd het Spaans-Gentse team gekozen. De Japanse toparchitect Toyo Ito en het gerenommeerde bureau van Schmidt Hammer Lassen Architects in Londen grepen naast de opdracht.

Het zeshoekige gebouw zal drie verdiepingen hoog zijn en een oppervlakte hebben van 20.000 vierkante meter. Door het gebruik van glas en licht moet het gebouw open en doorzichtig zijn. Er zal een plooi of “kreuk” inzitten. Het gebouw ligt in een bocht van de Schelde. Voetgangersbruggen zullen een verbinding maken met het Woodrow Wilsonplein en het Laurentplein.

Bron: bouwenwonen.netReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld