Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op woensdag, april 7, 2010 16:09 - Geen reacties

Sauwens: “Ook in Bilzen afspraken met bouwpromotoren”

07
apr2010

De afspraken die in de Vlaamse rand rond Brussel worden gemaakt met bouwpromotoren om zoveel mogelijk woningen aan Nederlandstaligen te verkopen, kunnen wel degelijk door de beugel. Dat zegt Vlaams parlementslid Johan Sauwens (CD&V), ook de burgemeester van Bilzen.

Bilzen zou in 2002 namelijk dezelfde methode hebben toegepast. Er werd toen een deal gesloten met een verkavelaar dat beschikbare woningen enkel voor kandidaten waren die op een lijst stonden, die was aangemaakt door de stad zelf. Er werd ook voorrang gegeven aan eigen inwoners en inwoners van Belgisch-Limburg.

“Dit protocol werd goedgekeurd door de gemeenteraad en aanvaard door de Vlaamse voogdijoverheid”, steunt Sauwens de randburgemeesters. Daarom is het volgens hem ook mogelijk om de kennis van het Nederlands als voorwaarde in te schrijven.

Sauwens zal het protocol en de beslissingen van de gemeenteraad en het schepencollege overmaken aan zijn collega’s in de rand. “Het moet hen in staat stellen verder volledig legaal woongelegenheid voor eigen inwoners te creëren, ook op de private markt.”

Bron: Gazet van AntwerpenReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld