Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op woensdag, april 7, 2010 16:42 - Geen reacties

Ecolo: “Nederlandstaligen voortrekken is illegaal”

07
apr2010

Ecolo-covoorzitter Jean-Michel Javaux noemt de beslissing van Gooik, Overijse en Vilvoorde om samen met bouwpromotoren Nederlandstaligen voor te trekken bij de verkoop van nieuwe woningen “illegale praktijken”.

“Ze druisen in tegen alle internationale conventies”, aldus Javaux. Hij ziet er ook een inbreuk in tegen het grondwettelijk principe van de non-discriminatie, net als een “duidelijke ontsporing van de bevoegdheden van de publieke administratie”.

Kruisvaarders
De praktijken zeggen volgens de groene voorman ook veel over de manier waarop de betrokken gemeenten het publiek belang interpreteren. De burgemeesters van de drie gemeenten zien zichzelf volgens Javaux als kruisvaarders “in een culturele oorlog die nodig is voor het overleven van de Vlaamse ziel. Ze wenden hun functie veeleer aan om te verdelen in plaats van het openbaar belang te dienen. En ze te tonen in werkelijkheid alleen maar een banale en zelfgenoegzame intolerantie”, aldus Javaux.

De Ecolo-covoorzitter zegt nog “opgelucht” te zijn “over de gematigde reacties van Vlaamse politici uit Open Vld en CD&V”.

Bron: De MorgenReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld