Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op woensdag, maart 17, 2010 16:50 - Geen reacties

Ruimte voor Ruimte goed voor milieu en bouw

17
mrt2010

Het milieu heeft de voorbije tien jaar veel baat gehad bij de Regeling Ruimte voor Ruimte. Dat stellen de provincies Gelderland, Limburg, Noord-Brabant, Utrecht en Overijssel dinsdag in een gezamenlijke verklaring. Ook de bouwsector had profijt van de regeling.

Op het platteland in de vijf provincies is er in tien jaar tijd ruim drie miljoen vierkante meter stalruimte gesloopt. Dat staat gelijk aan zesduizend voetbalvelden ruimte die is teruggegeven aan het landschap, aldus de provincies.

Meer dan 4100 boeren namen deel aan de regeling. Zij stopten met het houden van varkens en kippen. De Nederlandse varkensstapel telt daardoor één miljoen dieren minder. Het landelijk mestoverschot daalde door de regeling flink.

De Regeling Ruimte voor Ruimte van de rijksoverheid en de provincies ging in 2000 van start. Oude stallen werden opgekocht en gesloopt om het platteland een mooier aanzicht te geven. De regeling viel samen met de Regelingen Beëindiging Veehouderijen, een gevolg van de varkenspest van 1997.

De effecten van de regelingen staan beschreven in woensdag verschijnende boek De Fluisterrevolutie op het Platteland. In het boek komen onder anderen oud-minister Laurens Jan Brinkhorst van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij en huidig demissionair minister Gerda Verburg aan het woord. Ook gedeputeerden uit de vijf provincies geven hun mening.

Provincies en gemeenten financierden de sloop van oude stallen en schuren. De overheden verdienden dat geld weer terug door elders woningen te bouwen.

De bouw van uiteindelijk vijfduizend woningen levert de bouwsector 3 miljard euro en extra werkgelegenheid op, aldus de provincies. Ruim de helft van het aantal beoogde woningen is al gerealiseerd.

Bron: ANPReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld