Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op maandag, mei 31, 2010 16:04 - Geen reacties

Rabo hield belastende info Bouwfonds achter

31
mei2010

Rabobank heeft belastende informatie over malafide praktijken van oud-bestuurders en commissarissen van vastgoeddochter Bouwfonds bewust achtergehouden. De bank kreeg hierover een conflict met de integriteitsonderzoekers van PricewaterhouseCoopers (PwC) die de misstanden wilden onderzoeken.

Dat blijkt uit vertrouwelijke documenten en getuigenverklaringen, in bezit van de Volkskrant. De belastende informatie is afkomstig uit verklaringen van diverse klokkenluiders. De meest opvallende verklaring is die van voormalig vastgoeddirecteur Jan van V., de hoofdverdachte in het grote justitieonderzoek naar vastgoedfraude bij onder meer Bouwfonds.

Opgelicht
Van V. schetste begin 2008 in drie gesprekken met PwC, dat intern onderzoek deed, de corrupte cultuur bij het voormalige overheidsbedrijf. Ook zette hij uiteen hoe de overheid werd opgelicht bij de verkoop van Bouwfonds aan ABN Amro in 2000.

PwC kreeg van Rabo Vastgoed echter geen toestemming om de verklaringen van Van V. en van de andere klokkenluiders verder te onderzoeken. Daardoor is er tot nu toe geen eindrapport over de misstanden uitgebracht.

Bron: De VolkskrantReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld