Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op woensdag, maart 24, 2010 16:56 - Geen reacties

Protest tegen hoogbouw aan de Spuikom

24
mrt2010

In Bredene hebben actievoerders van de wijk ’t Sas gisteren voor aanvang van de gemeenteraad geprotesteerd tegen de plannen van de gemeente om bij de Spuikom hoogbouw toe te laten. Watersporters en buurtbewoners hebben ruim 3.400 handtekeningen verzameld.

De buurt klaagt over een gebrek aan inspraak. “Vijf jaar al proberen we het gemeentebestuur ervan te overtuigen dat we hoogbouw niet zien zitten”, zegt Dirk Verleyen. “Toch wil het gemeentebestuur doorgaan met de plannen om hoogbouw tot 40 meter toe te laten, dat is 13 verdiepingen.”

De actievoerders hebben het gevoel dat het gemeentebestuur zich door een projectontwikkelaar voor de kar laat spannen. “Als het van ons afhangt, kan beter het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan worden gevolgd. Daarin staat dat er nergens in Bredene plaats is voor hoogbouw.”

De Spuikom (zie foto) wordt momenteel gebruikt door verschillende watersportverenigingen. Ook de zeilschool van de marine is er gevestigd. De watersporters vrezen dat de hoge gebouwen de wind zullen wegnemen, waardoor de plas aan watersportmogelijkheden zal inboeten.

Bron: De RedactieReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld