Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, januari 22, 2009 20:44 - Geen reacties

Prijzen bouwgrond blijven stabiel

22
jan2009

Kalmthout goedkoopste gemeente

Uit cijfers blijkt dat de bouwgronden in Kalmthout de goedkoopste zijn in de provincie Antwerpen. Maar dat strookt volgens burgemeester Lukas Jacobs niet met de waarheid. Ook vastgoedmakelaar Huva heeft zijn twijfels.

‘De forse stijging van de bouwgrondprijzen hier in de grensstreek is de jongste jaren wat gestabiliseerd’, zegt burgemeester Jacobs. ‘Maar met gemiddelde prijzen van meer dan 200euro per vierkante meter blijft de bouwgrond hier nog altijd erg duur. Daardoor worden in verkavelingen kleinere bouwpercelen aangeboden, niet groter dan 500 vierkante meter. Wat dan weer zorgt voor een prijsdaling. Maar er blijft een grote nood aan betaalbare woningen.’

Bij vastgoedmakelaar Huva wordt het verhaal van de burgemeester bevestigd. ‘Mocht de bouwgrond hier inderdaad veel goedkoper zijn dan elders, zou de interesse van kandidaat-kopers overrompelend zijn’, klinkt het.

Bjorn VanAmmel en echtgenote Charlotte Breugelmans verkochten halfweg 2008 hun bouwgrond in de Cuylitshofstraat, een rustige straat in het groen, zonder residentieel karakter. Zij vroegen en kregen -zonder dat daarop werd afgedongen- voor hun lap grond van 720 vierkante meter 170.000euro, dat is 236euro per vierkante meter. ‘Onze eigendom stond geen drie weken te koop. Zelfs nadien kregen wij nog heel veel telefoons’, vertelt Charlotte.

Het paar, dat voorlopig in een appartement woont, investeerde intussen opnieuw in de Guido Gezellelaan in Heide-Kalmthout. Voor het stuk grond, waarop nog een oude woning staat die in de toekomst plaats moet ruimen voor een nieuwbouw, betaalden Bjorn en Charlotte 260euro per vierkante meter. (lke)

Bron: Het NieuwsbladReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld