Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op dinsdag, maart 16, 2010 17:43 - Geen reacties

Palm Invest: we groeiden harder dan verwacht

16
mrt2010

Vastgoedfonds Palm Invest groeide na de oprichting begin 2007 veel harder dan verwacht. Oprichters Remco V. en Danny K. rekenden erop ongeveer 5 miljoen euro aan investeringen per jaar op te halen, maar dat was binnen de kortste keren al 20 miljoen euro. Dat zeiden de mannen maandag op de eerste procesdag voor de rechtbank in Amsterdam.

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt K. en V. ervan tussen 2005 en januari 2008 een grote groep beleggers te hebben opgelicht. Deze investeerders kochten volgens het OM gezamenlijk voor ruim 31 miljoen euro aan obligaties, waarmee belegd zou worden in onder meer vastgoed in Dubai. K. en V. zouden vervolgens van het ingelegde geld ongeveer 20 miljoen euro hebben verduisterd. Ook beschuldigt het OM hen van witwassen.

In de commotie die ontstond toen de ‘voorkant’ van het bedrijf door alle promotie razendsnel groeide, kon het gebeuren dat de ‘achterkant’ te weinig aandacht kreeg, zo stelden de verdachten. In de laatste fase van het bedrijf, eind 2007, werd daarom aandacht besteed aan het vinden van mensen met de juiste kennis, zoals een directeur met verstand van bankzaken.

28,2 miljoen euro
Bij curator Evert Baart, die het faillissement van Palm Invest afhandelt, zijn inmiddels 361 Palm Invest-investeerders bekend, stelde hij maandag. Het grootste deel, 351 investeerders, heeft een vordering ingediend van in totaal ruim 25,2 miljoen euro. Inclusief rente komt het gevorderde bedrag volgens de curator op 28,2 miljoen euro.

Naast investeerders zijn er volgens Baart nog tien bedrijven die geld van Palm Invest krijgen. De grootste schuldeisers zijn Ajax, dat nog ongeveer 250.000 euro krijgt voor een gehuurde skybox en reclameovereenkomsten, en RTL Nederland, dat nog circa 110.000 euro tegoed heeft.

Palm Invest is volgens het OM voortgekomen uit het bedrijf PR Invest, dat V. en K. in 2005 oprichtten. Onder PR Invest, waarvan V. directeur was, zouden de mannen tegen de regels van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) beleggingen hebben aangeboden van onder de 50.000 euro. In de overeenkomst met obligatiehouders, stelden de twee, hebben ze volgens de regels gehandeld. K. zei zich niet bewust te zijn geweest de regels te hebben overtreden.

Bron: Beursduivel.beReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld