Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op maandag, maart 22, 2010 17:26 - Geen reacties

Palm Invest praat recht wat krom is

22
mrt2010

Verdachten Danny K. en Remco V. in de fraudezaak rond vastgoedfonds Palm Invest zijn tijdens de rechtszaak vooral bezig met recht praten wat krom is. In werkelijkheid hebben zij beleggers bewust een rad voor ogen gedraaid, met het doel ze geld afhandig te maken.

Dat zei officier van justitie Annemieke Drogt maandag tijdens het requisitoir voor de rechtbank in Amsterdam. ”De kracht van een goede oplichter is het neerzetten van een mooi verhaal”, aldus de officier. ”Het gaat echter niet om woorden, maar om daden.”

Onderzoek van opsporingsdienst FIOD heeft volgens haar uitgewezen dat K. en V. betrokken waren bij grootscheepse fraude, zonder de intentie de door beleggers ingelegde bedragen ook daadwerkelijk te gelde te maken. Het opgehaalde geld zou vooral gebruikt zijn voor de eigen doeleinden van de verdachten. In tegenstelling tot wat beide verdachten beweren.

De verdediging van de verdachten beklaagde zich maandagochtend over de handelswijze van het Openbaar Ministerie (OM). Zo zit bepaalde voor de verdachten ontlastende informatie niet in het strafdossier. Daaronder zijn vier dozen administratie die de verdachten pas vrijdag van de FIOD hebben teruggekregen.

Afgelopen week werden al tapgesprekken van de FIOD aan het dossier toegevoegd, waarop onder meer te horen is hoe de verdachten bezig waren met investeringen in vastgoed. Volgens advocaat Marcel van Gessel van Remco V. wil OM het beeld scheppen van twee verdachten die er een potje van hebben gemaakt.

De rechter besloot maandagochtend de zaak niet aan te houden voor nieuw aan het dossier toe te voegen stukken, zoals de verdediging had gevraagd, maar ruimde wel een extra dag in op 8 april. Dan krijgen alle partijen de gelegenheid op de stukken in te gaan.

Het OM zal na de lunch haar strafeis uitspreken.

Bron: Het ParoolReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld