Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, september 24, 2009 13:32 - Geen reacties

Opstelling en ondertekening huurcontract nu ook met eID

24
sep2009

eIDVoortaan kan een huurcontract elektronisch worden opgesteld en ondertekend. Tegen eind dit jaar moet elke Belg over een eID beschikken, maar weinigen weten waarvoor ze hun nieuwe identiteitskaart kunnen gebruiken, zegt Minister van Economie en Vereenvoudigen Vincent Van Quickenborne. Momenteel beschikken 8,2 miljoen Belgen over een eID. Ook 450.000 vreemdelingen hebben zich reeds een elektronische vreemdelingenkaart aangeschaft, terwijl er ook 115.000 kids-kaarten uitgereikt werden.

Website
Sinds vandaag kan men met de eID op mybelgium.be terecht voor een honderdtal toepassingen. Het gaat om gekende systemen zoals tax-on-web of police-on-web, maar de burger wordt ook automatisch doorverwezen naar de gemeente waar hij woont. Voorts kan men vanop de nieuwe portaalsite zijn eigen pensioen berekenen, elektronische formulieren aanvragen van gemeenschappen en gewesten of attesten van het rijksregister aanvragen.

Huur
Via de rubriek myrent.be kan ook een huurcontract worden afgesloten, ondertekend en voor registratie naar de gemeente doorgestuurd. Handig daarbij is dat de gegevens van huurder en verhuurder automatisch worden ingevuld na het inloggen met de eID. Ook contracten voor jobstudenten kunnen op die manier worden afgesloten. Zo wordt vermeden dat beide partijen elkaar fysiek moeten ontmoeten om een contract af te sluiten, aldus nog Vincent Van Quickenborne.

Meer toepassingen
De minister gaf ook aan dat het aantal toepassingen voor de eID gestaag groeit. Zo hoopt hij dat de eID nog meer als ticket zal kunnen worden gebruikt. Vandaag geldt de eID als bewijs van een elektronisch gekocht treinticket.

Van Quickenborne kondigde aan dat de volgende generatie eID’s, die vanaf volgend jaar zal worden verdeeld, geschikt zal zijn om de sis-kaart te vervangen. Daarvoor moeten wel alle actoren (apothekers, ziekenfondsen, …) ook hun systemen aanpassen om dit mogelijk te maken. De nieuwe eID zal voorzien zijn van een barcode om de overgang vlotter te laten verlopen.

www.mybelgium.be

Bron: Het Laatste NieuwsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld