Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op maandag, oktober 19, 2009 17:48 - Geen reacties

Oplichter vakantiehuisjes in Spanje opgepakt

19
okt2009

villa spanje hurenDe 41-jarige man die ervan wordt verdacht honderden vakantiegangers te hebben opgelicht door al verhuurde of niet-bestaande vakantiehuisjes in Spanje te verhuren, is donderdag in het Spaanse Guardamar opgepakt, meldt de politie van Groningen vandaag.

De politie kwam de man op het spoor via een contact van de 41-jarige verdachte. Deze tweede verdachte, een 47-jarige man uit Arnhem, stond op het punt hem op te zoeken in Guardamar. De politie heeft de tweede verdachte aangehouden in zijn woning in Arnhem. De Spaanse politie heeft de hoofdverdachte korte tijd later aangehouden.

villaspanjehuren.nl
De zaak kwam in juli aan het licht toen aanvankelijk tien gedupeerden aangifte deden omdat zij tevergeefs naar Spanje waren afgereisd. Daarna werden zeker vijfhonderd aangiften gedaan door Nederlanders en Belgen. De 41-jarige eigenaar van villaspanjehuren.nl sloeg op de vlucht en liet zijn kantoor in Groningen onbeheerd achter.

Een tienkoppig rechercheteam heeft drie maanden lang aan de zaak gewerkt. De verdachte stond internationaal geregistreerd voor arrestatie en had in Nederland een strafblad. Hij wordt aan Nederland uitgeleverd, waarna de verhoren kunnen beginnen.

Bron: Het Laatste NieuwsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld