Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op woensdag, februari 2, 2011 20:03 - Geen reacties

Open Vld vraagt tijdelijke huurcontracten in sociale huisvesting

02
feb2011

Open Vld pleit ervoor om een systeem van tijdelijke huurcontracten in te voeren in de sociale huisvesting. Dat zou sociale huurders met een te hoog inkomen moeten stimuleren om niet eeuwig in de sociale huisvesting te blijven hangen.

Momenteel staan meer dan 60.000 mensen in Vlaanderen op een wachtlijst voor een sociale huurwoning. Hoewel de overheid stelselmatig sociale woningen bijbouwt, neemt de lengte van die wachtlijst niet of nauwelijks af. Slechts vier procent van de sociale huurders verlaat de sociale huisvesting om een eigen woning te kopen of op de private markt te huren.

Vlaams parlementslid Mercedes Van Volcem pleit voor maatregelen die de doorstroming in de sociale huisvesting verhogen. Financieel sterkere sociale huurders moeten aangemoedigd worden om door te stromen naar de private huurmarkt of om, met de hulp van een sociale lening, een woning te kopen.

De liberalen pleiten er bovendien voor om nieuwe huurcontracten in de sociale huisvesting tijdelijk te maken, met een herziening na drie, zes en negen jaar. In Wallonië heeft de bevoegde Ecolo-minister Jean-Marc Nollet onlangs een gelijkaardig systeem ingevoerd.

Bron: TrendsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld