Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op zaterdag, oktober 30, 2010 9:47 - Geen reacties

Open oproep 2010: minister Van den Bossche subsidieert 9 nieuwe intergemeentelijke projecten lokaal woonbeleid

30
okt2010

Gemeenten die in een intergemeentelijk samenwerkingsverband rond wonen stappen, engageren zich ertoe om een aantal doelstellingen van het Vlaamse woonbeleid te realiseren. Zo moeten ze een gemeentelijke beleidsvisie rond wonen ontwikkelen. Daarnaast organiseren ze het lokaal woonoverleg en bouwen ze een klantgerichte dienstverlening voor de burger uit, bijvoorbeeld via duidelijke informatieverstrekking. Ten slotte nemen de betrokken gemeenten ook initiatieven die de kwaliteit van het woonpatrimonium moeten verbeteren.

Hieronder vindt u een korte toelichting bij de 9 projecten die een subsidie zullen ontvangen en in de loop van 2011 van start zullen gaan.

1. Interlokale vereniging wonen DHKL Deerlijk, Harelbeke, Kuurne en Lendelede
De interlokale vereniging wonen DHKL, met Harelbeke als beherende gemeente, treedt op als initiatiefnemer én projectuitvoerder voor het project in de vier gemeenten Deerlijk, Harelbeke, Kuurne en Lendelede in de provincie West-Vlaanderen. De toegekende subsidie bedraagt 401.483 euro voor drie jaar. De subsidie zal worden aangewend voor de personeels- en werkingskosten van 4,5 vte die zullen worden ingezet voor de vier gemeenten.

2. De Woonwinkel. Intergemeentelijke samenwerking wonen Beernem, Damme,Oostkamp, Zedelgem
De interlokale vereniging De Woonwinkel, met Zedelgem als beherende gemeente, treedt op als initiatiefnemer én projectuitvoerder voor het
project in de vier gemeenten Beernem, Damme, Oostkamp en Zedelgem
in de provincie West-Vlaanderen. De toegekende subsidie bedraagt 400.490 euro voor drie jaar. De subsidie zal worden aangewend voor de personeels- en werkingskosten van 4,5 vte die zullen worden ingezet voor de vier gemeenten.

3. Wonen West-Limburg
De interlokale vereniging “Wonen in West-Limburg”, met Herk-de-Stad als beherende gemeente, treedt op als initiatiefnemer voor het project in de drie gemeenten Halen, Herk-de-Stad en Lummen in de provincie Limburg. De beherende gemeente is tevens de projectuitvoerder. De toegekende subsidie bedraagt 394.326,64 euro voor drie jaar. De subsidie zal worden aangewend voor de personeels- en werkingskosten van 4 vte die zullen worden ingezet voor de drie gemeenten.

4. Wonen langs Dijle en Nete
De interlokale vereniging Wonen langs Dijle en Nete treedt op als initiatiefnemer voor het project in de vijf gemeenten Berlaar, Bonheiden, Duffel, Putte en Sint-Katelijne-Waver in de provincie Antwerpen. Het project wordt uitgevoerd door de dienstverlenende intergemeentelijke vereniging IGEMO die ook participeert aan de initiatiefnemende interlokale vereniging. De toegekende subsidie bedraagt 501.355 euro voor drie jaar. De subsidie zal worden aangewend voor de personeels- en werkingskosten van 5 vte bij IGEMO die zullen worden ingezet voor de vijf gemeenten.

5. Intergemeentelijke Woonwijzer
De interlokale vereniging Intergemeentelijke Woonwijzer, met Sint-Lievens-Houtem als beherende gemeente, treedt op als initiatiefnemer en projectuitvoerder voor het
project in de vier gemeenten Erpe-Mere, Haaltert, Herzele en Sint-Lievens-Houtem in de provincie Oost-Vlaanderen. De toegekende subsidie bedraagt 414.375 euro voor drie jaar. De subsidie zal worden aangewend voor de personeels- en werkingskosten van 4,5 vte die zullen worden ingezet voor de vier gemeenten.

6. Wonen langs de Heirbanen
De interlokale vereniging WiTH, met Tongeren als beherende gemeente, treedt op als initiatiefnemer voor het project in de twee gemeenten Tongeren en Herstappe in de provincie Limburg. De beherende gemeente is tevens de projectuitvoerder. De toegekende subsidie bedraagt 262.926,25 voor drie jaar. De subsidie zal worden aangewend voor de personeels- en werkingskosten van 2,6 vte die zullen worden ingezet voor de twee gemeenten.

7. Woonfocus
De interlokale vereniging Woonfocus treedt op als initiatiefnemer voor het project in de vijf gemeenten Heusden-Zolder, Hoeselt, Houthalen-Helchteren, Leopoldsburg en Maasmechelen in de provincie Limburg. Het project wordt uitgevoerd door de vzw STEBO die ook participeert aan de initiatiefnemende interlokale vereniging. De toegekende subsidie bedraagt 538.805 euro voor drie jaar. De subsidie zal worden aangewend voor de personeels- en werkingskosten van 5,5 vte bij STEBO die zullen worden ingezet voor de vijf gemeenten.

8. Intergemeentelijke samenwerking lokaal woonbeleid regio Zuid
De interlokale vereniging Lokaal Woonbeleid Regio Zuid treedt op als initiatiefnemer voor het
project in de veertien gemeenten Aartselaar, Boechout, Boom, Borsbeek, Edegem, Hemiksem, Hove, Kontich, Lint, Mortsel, Niel, Rumst, Schelle en Zwijndrecht in de provincie Antwerpen. Het project wordt uitgevoerd door de dienstverlenende intergemeentelijke vereniging IGEAN die ook participeert aan de initiatiefnemende interlokale vereniging. De toegekende subsidie bedraagt 653.164,74 euro voor drie jaar. De subsidie zal worden aangewend voor de personeels- en werkingskosten van 7,5 vte die zullen worden ingezet voor de 14 gemeenten.

9. Woonproject met de steden Aarschot en Scherpenheuvel-Zichem
De interlokale vereniging H-Aar-Scherp treedt op als initiatiefnemer voor het
project in de twee steden Aarschot en Scherpenheuvel-Zichem in de provincie Vlaams-Brabant. Het project wordt uitgevoerd door de dienstverlenende intergemeentelijke vereniging IGO-Leuven die ook participeert aan de initiatiefnemende interlokale vereniging. De toegekende subsidie bedraagt 282.971 euro voor drie jaar. De subsidie zal worden aangewend voor de personeels- en werkingskosten van 3 vte die zullen worden ingezet voor de twee steden.

Bron: bouwenwonen.beReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld