Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op maandag, maart 1, 2010 17:38 - Geen reacties

Ontduiken asbestregels moet worden aangepakt

Tags: ,
01
mrt2010

De voorschriften voor het verwijderen van asbest worden op grote schaal overtreden. Volgens een rapport van onderzoeksbureau Bartels in opdracht van het ministerie van de ministeries van VROM en Sociale Zaken worden in 50 tot 80% van de gevallen de veiligheids- en afvoerregels omzeild.

Hoewel asbest sinds 1993 in Nederland niet meer wordt toegepast, is het materiaal nog wel in 70% van de gebouwen aanwezig. Wanneer bijvoorbeeld in geval van renovatie of sloop asbest wordt ver- of bewerkt, kunnen microscopisch kleine kankerverwekkende deeltjes vrijkomen. Volgens de medische wetenschap zullen tot 2018 40.000 Nederlanders sterven aan de gevolgen van asbestkanker. `Dit aantal zal alleen maar oplopen als er niet harder wordt opgetreden tegen werknemers die de regels ontduiken en hun werknemers blootstellen aan asbest`, meent de Gezondheidsraad.

Volgens de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) moet er harder worden opgetreden tegen bedrijven die de regels overtreden. Volgens de vereniging is het eventueel vervangen van een vergunningsplicht door een meldingsplicht geen goed signaal. `Via de sloopvergunning hebben gemeenten een rol in het toezicht op asbestverwijdering, maar ze beschikken vaak niet over voldoende mankracht en budget om die taak goed uit te voeren.`

Bron: bouwenwonen.netReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld