Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op maandag, november 22, 2010 9:12 - Geen reacties

“Oeso gebruikt verkeerde methode bij woningprijzen”

22
nov2010
De Vlaamse Confederatie Bouw betwist dat de Belgische woonmarkt tot 50 procent overgewaardeerd zou zijn. De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso) liet vrijdag weten dat België de meest overgewaardeerde huizenmarkt ter wereld heeft.

Volgens de Vlaamse Confederatie Bouw is de methodologie van de Oeso fout. De Organisatie vergeleek de prijzen voor de aankoop van woningen met de huurprijzen.

“Voor sommige landen kan dit een goede graadmeter zijn of koopwoningen al dan niet overgewaardeerd zijn”, aldus de Vlaamse Confederatie Bouw. “Voor België is dit echter niet het geval.”

De Confederatie wijst erop dat België een ruime koopmarkt heeft voor gegoede gezinnen en een veel kleinere huurmarkt voor minder gegoede en jonge gezinnen. “Het gemiddelde aanbod op de koop- en de huurmarkt is daardoor helemaal anders en dus voor ons land een slechte vergelijkingsbasis.”

Nog een verschil met het buitenland is volgens de Confederatie dat onze huurmarkt gedomineerd wordt door particuliere verhuurders. In veel andere landen vormen institutionele verhuurders de meerderheid.

Bron: Hln


Reacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld