Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op maandag, augustus 31, 2009 14:26 - Geen reacties

NMa waarschuwt notarissen

Tags: ,
31
aug2009

Een groep notarissen die zich verzet tegen prijsvechters in de markt, heeft een waarschuwing gekregen van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). Volgens de toezichthouder mogen de notarissen niet een algemene minimumkostprijs berekenen en die openbaar maken.

Notaris Anna de Vries, oprichter van de belangenvereniging De Nieuwe Stempel, bevestigde vrijdag berichtgeving hierover in Het Financieele Dagblad. De vereniging werd door De Vries opgericht omdat ze vindt dat de vrijemarktwerking in het notariaat te ver is doorgeslagen. De vereniging wilde notarissen die onder de te berekenen minimumkostprijs zitten, vragen waarom ze dat doen.

Volgens de Vries heeft de NMa de waarschuwing gedaan in een ,,open gesprek”. ,,Ze hebben gezegd: pas op, je mag geen inzicht geven in de concurrentiepositie van notarissen. Maar we mogen wel een zogenoemde benchmark opstellen. Dat is een overzicht van tarieven bij een grote groep notarissen. Maar voordat we dat publiceren, laten we onze juristen wel kijken of het voldoet aan alle regels.”

Bron: Beursduivel.beReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld