Vastgoedplatform

Speciale gebouwen - Gepost op dinsdag, maart 16, 2010 12:37 - Geen reacties

Nieuwe toeristische attractie: het omgekeerde huis

16
mrt2010

Helemaal ondersteboven, dat wordt u van deze nieuwste toeristische attractie in het Duitse Gettorf. Overigens, niet alleen de buitenkant draait u helemaal tureluurs: ook de keuken, badkamer, living en slaapkamer zitten averechts in de woning gewrongen. De hele constructie leunt op stalen balken, die op ‘zolder’ verscholen zitten.

Drie timmermannen boksten dit staaltje ‘zwaartekracht tarten’ in elkaar. “Het was een hele uitdaging, dit was het gekste wat we ooit gedaan hebben”, aldus Gerhard Mordhorst. “Je moest constant in spiegelbeeld denken. De badkamer was het lastigste onderdeel, met breinbrekers als de douche.”

Kleerkast van 45 kilo
Het ‘gekkenhuis’ werd opgesmukt met vijftig aparte voorwerpen, waaronder bedden, tafels, een microgolf en foto’s. Het zwaarste meubelstuk was een kleerkast van 45 kilogram. Ook de afwerking werd niet uit het oog verloren: de mannen namen zelfs naald en draad bij de hand om lakens te stikken.

Het concept werd bedacht door Dirk Oster, een investeerder uit Hamburg. Eind maart zal hij zijn bijzondere woonst openstellen voor het grote publiek.

Bron: Het Laatste Nieuws



Reacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld