Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op maandag, februari 15, 2010 20:44 - Geen reacties

Nieuwe sociale woningen in Sint-Niklaas

15
feb2010

In Sint-Niklaas bouwt de Waasse Landmaatschappij aan een sociaal koopwoningenproject, dat 2 woningen en 21 appartementen omvat. Deze nieuwbouw, ontworpen door architect Jos Wymeersch en medewerkers, vormt het gezicht van het inbreidingsproject ‘den Beenaert’.
Het streven van de ontwerpers was om binnen de stedenbouwkundige voorschriften en de eisen van de VMSW een harmonieus geheel van kwaliteitsvolle woningen te creëren. Dit betekende een zoektocht naar een constructief logische schakeling van appartementen met een vlotte toegankelijkheid, goede oriëntatie en optimale lichtinval.

Het resultaat is een gebouw waarvan het hoofdvolume wordt gevormd door de 21 appartementen, terwijl de 2 woningen aan weerszijden de overgang maken naar de bestaande bebouwing. Binnen dit hoofdvolume zijn de appartementen gestapeld rond twee centrale circulatiekokers. Deze stapeling bevat een grote variëteit aan woningtypologieën.
Elke wooneenheid beschikt over een garage met bijhorende berging en een privé buitenruimte. Voor de woningen en gelijkvloerse appartementen is dit een tuin, voor de andere appartementen een ruim terras.

Bron: www.vlaamsearchitectuur.beReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld