Vastgoedplatform

Vakliteratuur en Boeken - Gepost op donderdag, februari 25, 2010 18:52 - Geen reacties

Nieuwe pocket ruimtelijke ordening

25
feb2010

De Vlaamse architectenorganisatie helpt architecten bij het indienen van een stedenbouwkundige vergunning.

Sinds 1 september 2009 is de Codex Ruimtelijke Ordening in werking. Hoewel de Vlaamse Overheid met de vernieuwingen een vereenvoudiging en een transparantere procedure proberen te beogen, blijft het toch nog een complexe materie. NAV, de Vlaamse Architectenorganisatie, en GSJ-advocaten, gespecialiseerd in ruimtelijke ordening, probeert de moeilijke procedure uit te leggen in een nieuwe NAV-pocket.

De Vlaamse Regering brengt een aantal vernieuwingen aan de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening. Voornamelijk de procedure voor vergunningen, planologie en handgavingen werden onder handen genomen door de Vlaamse Overheid.

Het indienen van een stedenbouwkundige vergunning werd er zeker niet gemakkelijker op. Meer en meer paparassen zijn noodzakelijk en ook de procedure is niet efficiënt. Zelfs voor professionelen, zoals architecten, is het indienen van een stedenbouwkundige aanvraag een lastige karwei.

Handleiding van een aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning
NAV, de Vlaamse Architectenorganisatie en GSJ-advocaten sloegen de handen in elkaar om deze ingewikkelde procedure samen te vatten in een handige praktijkgids. Deze realisatie vormt een rode draad doorheen de procedure. Gedurende de 40 pagina’s gaat men na welke constructies en handelingen vergunningsplichtig zijn, alsook wordt de procedure grondig beschreven. De pocket biedt een antwoord op volgende vragen: Wanneer is een stedenbouwkundige vergunning noodzakelijk? Hoe ik een aanvraag opmaken en indienen? Welke procedures moet ik volgen om de aanvraag correct in te dienen? Wat is een regularisatievergunning en wat omtrent de procedure ervan? Per hoofdstuk worden ook de aandachtspunten nog even benadrukt.

NAV-leden kunnen de pocket gratis ontvangen op een eenvoudig verzoek. Niet-NAV-leden kunnen de pocket bestellen via de NAV-website.

De pocket werd gerealiseerd in samenwerking met Recticel Insalution.

Bron: NAVReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld