Vastgoedplatform

Nieuws Europa en Wereld - Gepost op donderdag, april 22, 2010 14:46 - Geen reacties

Nieuw masterplan voor Chelsea Barracks

22
apr2010

Het nieuwe concept-masterplan voor Chelsea Barracks in Londen is gepresenteerd. Het gaat om de stedenbouwkundige opzet, de architectonische uitwerking wordt later ingevuld. De openbare ruimte speelt een belangrijke rol in de verdere ontwikkeling van het voormalige kazerneterrein.

Straten, pleinen en tuinen vormen de belangrijkste onderdelen van de nieuwe wijk. Het is de bedoeling om de meest prominente nieuwe openbare groene ruimten sinds honderd jaar in de Britse hoofdstad aan te leggen. De tuinen krijgen niet alleen een esthetische functie, maar moeten ook productie leveren.

In de nieuwe wijk komt een rijke mix aan woningen, winkels en gemeenschappelijke voorzieningen. Daarnaast voorziet het plan in een hotel, sportcentrum en een medische faciliteit. Het ontwerp voor de bebouwing zal worden gegund aan verschillende architecten, die nog moeten worden aangesteld.

Het masterplan is opgesteld door Dixon Jones, Squire & Partners en Kim Wilkie Associates. Deze bureaus werden eind vorig jaar geselecteerd, nadat Richard Rogers van het project was gehaald. Diens kant-en-klare ontwerp leidde tot beroering bij de omwonenden, maar vooral de bemoeienis van de Britse kroonprins Charles lijkt fataal te zijn geweest.

Bron: Architectenweb.nlReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld