Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op donderdag, april 22, 2010 14:45 - Geen reacties

Steden moeten beter beheerd worden om in waarde te stijgen

22
apr2010

Nederlandse steden moeten minder bouwen, maar beter onderhoud plegen en zelfs gebouwen durven afbreken. Leegte verhoogt immers de waarde van een stad. Aan het woord is projectontwikkelaar Rudy Stroink van TCN Properties. Volgens Stroink is er lange tijd gebouwd omdat er kapitaal beschikbaar was, en niet, zoals het zou moeten zijn, omdat er vraag was naar bepaalde objecten.

De crisis heeft Stroink geleerd zich eerst te verdiepen in een doelgroep alvorens lukraak winkelcentra te planten. Een les die volgens hem echter nog niet besteed is aan Nederlandse stadsbestuurders en stedenbouwkundigen. Een eerste fundamentele fout in stedelijke ontwikkeling. De tweede fout die veel gemaakt wordt heeft alles te maken met de terreur van de tekentafel – ingenieurs en planologen denken alles vanachter een tekentafel te kunnen oplossen en missen de liefde voor hun stad. Overheden en ontwikkelaars denken te veel in termen van maakbaarheid – niet in duurzaamheid.

Stroink is dan ook voorstander van het idee om het bouwen eens te pauzeren en fors te investeren in onderhoud om de waarde van de steden te vergroten. De ideale stadsontwikkeling komt volgens Stroink dan ook voort uit particulier initiatief.

Bron: bouwenwonen.netReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld