Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op dinsdag, december 8, 2009 18:25 - Geen reacties

NHG komt met nieuwe eis bij nieuwbouwkoopwoningen

08
dec2009

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) komt met een nieuwe eis met betrekking tot nieuwbouwkoopwoningen. Per 1 januari 2010 zijn kopers van nieuwbouwwoningen die een NHG-hypotheek willen, verplicht alleen in zee gaan met bouwbedrijven die zijn aangesloten bij een garantiefonds.

Volgens Karel Schiffer van het NHG wordt nu slechts 70% van de nieuwbouwprojecten nog gebouwd met een garantiecertificaat. Bij de NHG vinden ze dit percentage te laag, omdat als een aannemer failliet gaat de financiële en emotionele ellende groot is. Aangezien aannemers steeds vaker failliet gaan, is de kans op dergelijke ellende ook groter. Daarom stelt de NHG de nieuwe eis. Volgens Schiffer heeft de koper tenminste de zekerheid dat de woning snel en zonder extra kosten wordt afgebouwd als een bouwer is aangesloten bij een garantiefonds.

Nu moeten jaarlijks enkele honderden gedupeerden hun huis door een andere aannemer laten afbouwen. Dit brengt een kostenpost van enkele tientallen duizenden euro`s met zich mee. De kopers kunnen echter steeds moeilijker aankloppen bij de hypotheekverstrekker. Vooral als er sprake is van een NHG-hypotheek is dit lastig.

Bron: De telegraafReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld