Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op vrijdag, februari 5, 2010 18:32 - Geen reacties

Netwerk in de vastgoedsector niet alleen opbouwen, ook onderhouden

05
feb2010

Enkele honderden jeugdige vastgoedprofessionals hebben zich aangesloten bij Jong Onroerend Goed-verenigingen oftewel JO’s, waarvan Nederland er negen telt.

Zo doen ze contacten op die een stimulans kunnen zijn voor hun carrière. Deregels zijn streng. Wie zijn 36ste verjaardag heeft gevierd, mag niet langer lid zijn van Jong Onroerend Goed Den Haag (JOH), de laatst opgerichte netwerkvereniging voor de vastgoedsector. “We zijn er voor de jonge professionals”, zegt Jac Huysmans secretaris van JOH en als vastgoedeconoom werkzaam bij ASR Vastgoedontwikkeling glimlachend vanachter zijn cappuccino in café Juni in de binnenstad van Den Haag. “En daarom is die leeftijdsgrens ingesteld. Die geldt niet alleen in Den Haag. De andere ‘JO’s’ hanteren hem ook. Zo zorgen we ervoor dat onze vereniging zich doorlopend verjongt. Voor onze oudere collega’s zijn er voldoende andere mogelijkheden om elkaar te ontmoeten. We willen voorkomen dat er binnen onze vereniging een soort generatiekloof ontstaat waarbij de jongeren aan de ene kant van de tafel zitten en de ouderen aan de andere kant. Maar gelukkig zien we heel vaak dat onze oud-leden gewoon contact met elkaar houden. En daarmee hebben we een belangrijk doel bereikt. Dan is er niet alleen een netwerk opgebouwd, maar wordt het ook onderhouden.” De JO’s opereren zelfstandig, maar hanteren dezelfde regels. Ze staan open voor hoogopgeleide vastgoedspecialisten, werkzaam binnen het bedrijfsleven of de overheid. Op voorwaarde dat ze minimaal drie jaar werkzaam zijn in de branche. “We richten ons niet op mensen die pas zijn afgestudeerd. Onze leden hebben allemaal al een stukje carrière gemaakt.” Onder hen zijn adviseurs, ontwikkelaars en architecten. “We zouden graag meer aannemers, beleggers en ambtenaren aantrekken. Die zijn momenteel nog niet zo goed vertegenwoordigd in ons clubje, terwijl we streven naar diversiteit.” Om het netwerken te bevorderen belegt Jong Onroerend Goed maandelijks bijeenkomsten. “We zijn geen vrijblijvend gezelligheidsclubje”, zegt voorzitter Abdel Salemi, vastgoedontwikkelaar bij ING Real Estate Development. “Daarom zorgen we voor een aantrekkelijk programma. We nodigen een spreker uit die een actueel thema uit onze branche behandelt. Daarna kan hierover worden gedebatteerd.”

Actueel probleem
Ook staan er workshops op het programma waarbij de vastgoedspecialisten zich buigen over een actueel probleem. In dat kader bestudeerden de leden van Jong Onroerend Goed Den Haag de Megastores. Dit is een nieuw winkelcentrum dat is gebouwd op de grens van twee Haagse volksbuurten, de Schilderswijk en het Laakkwartier. “Een gebied waar naast de Megastores allerlei andere ontwikkelingen plaatsvinden die allemaal op zichzelf staan”, zegt Margriet Schepman, penningmeester van de organisatie en sr. Beleidsmedewerker Commercieel Vastgoed bij Neprom. “De workshop ging over het brengen van samenhang in dit gebied.” De bevindingen presenteerden de JOH-leden aan een jury waarin onder meer vertegenwoordigers van Ing Development , eigenaar van het complex, vertegenwoordigd waren. “De eigenaar neemt onze ideeën over de versterking van het hele gebied mee bij de afstemming met andere partijen die actief zijn in Laakhaven om in de toekomst een aantrekkelijk en samenhangend gebied rond de Mega­stores te creëren. En de deelnemers aan de workshop hebben een hoop kennis kunnen uitwisselen en contacten kunnen leggen.” Contacten die soms gunstig uitpakken voor hun loopbaan. “Verschillende JOH-leden zijn dankzij het netwerk van baan veranderd.”

Bron: CobouwReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld