Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, april 1, 2010 20:46 - Geen reacties

Monsterdeal voor Belgische bouwgroep

01
apr2010

Brussel De Belgische bouwgroep Besix doet het goed. Met een bedrag van € 560 miljoen voor de bouw van een ziekenhuis in Abu Dhabi, sleept het bedrijf zijn grootste contract ooit in de wacht.

Het bedrijf Besix is vooral bekend voor zijn activiteit in het Midden-Oosten, waar de helft van de omzet gedraaid wordt. Eerder al werkte het mee aan de Burj Dubai (foto), het hoogste gebouw ter wereld.
En nu is er dus het monstercontract in een van de andere Arabische Emiraten, Abu Dhabi. Daar verschijnt binnenkort de ‘Cleveland Clinic’. Bedoeling is om een ziekenhuis van topniveau neer te poten dat zich zal toeleggen op cardio-vasculaire ziekten. Het gebouw, dat op een eiland wordt gebouwd, moet binnen drie jaar klaar zijn. In totaal gaat het om een project van 400.000 vierkante meter, waarvan 200.000 vierkante meter ziekenhuis.

Besix slaat voor het project de handen in elkaar met Samsung, waar het eerder mee samenwerkte voor de Burj Dubai. Het totale contract is € 940 miljoen waard, het deel van Besix € 560 miljoen.
Dankzij het contract in Abu Dhabi kan het bedrijf de crisiszorgen uit 2009 van zich afschudden. Toen had Besix te kampen met minder orders, en moest het afrekenen met een groot aantal geannuleerde contracten. Dat was vooral het geval in Dubai, dat kreunt onder een enorme staatsschuld.

Bron: MetroReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld