Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op woensdag, juli 15, 2009 16:38 - Geen reacties

Miljonair worden van andermans leed

15
jul2009

De rebelse Utrechtse vastgoedadvocaat mr. Dion Bartels, die met zijn kantoor duizenden slachtoffers van grote beleggingsfraudezaken bijstaat, verdient daar zóveel aan dat hij voor zichzelf “binnen vijf jaar” een plek weggelegd ziet in de lijst van rijkste Nederlanders, de Quote 500.

Voor zijn cliënten werkt Bartels op basis van een vaste vergoeding én een succespremie, variërend van twee tot tien procent van het kapitaal dat hij voor zijn klanten weet terug te halen. Bartels treedt o.a. op voor slachtoffers van de grote fraudezaken als Easy Life, Palm Invest, Golden Sun, Carribean Comfort, en, heel recent, TRE Investments.

Zijn zaken gaan, blijkbaar, zó voorspoedig dat hij over vijf jaar “minimaal vijftig miljoen” bij elkaar heeft verdiend. “Daar mag je mij op afrekenen”, zo zegt hij in de nieuwste uitgave van het zakenblad Quote. Hoofdredacteur Van Stokkum heeft Bartels naderhand nog teruggebeld met de vraag of hij het wel goed begrepen had, maar Bartels herhaalde desgevraagd zijn bewering. Bartelt stelt miljonair te zijn geworden vanwege alle ellende.

“Als je mij nu helemaal uitkleedt, heb ik toch nog wel een miljoen”, zo vertrouwt Bartels aan het zakenblad toe. “Wij hanteren nu het harmonie- in plaats van het conflictmodel.” Bartels bedoelt daarmee dat hij van twee walletjes eet: hij ontvangt zowel euro’s van cliënten als van de mannen die hij achter de broek aan zit. Bijvoorbeeld in de zaak Palm Invest. “Aan 320 gedupeerde beleggers vroeg hij 250 euro instapgeld. Nu de beleggers in september zo’n acht miljoen terugkrijgen dankzij Bartels’ inspanningen, ontvangt hij zelf een succesfee van tien procent. Dat is dus acht ton”, aldus Quote. Bartels: “En met teakhoutfonds Goodwood gaat het nog veel meer worden. Ga maar na: er is tweehonderd miljoen euro verdwenen uit de zakken van zeventienduizend beleggers. Dat is veel geld. Daarom ben ik in dit geval ook met 2,5 procent tevreden”

Bron: De TelegraafReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld