Vastgoedplatform

Nieuws Europa en Wereld - Gepost op woensdag, juli 15, 2009 16:46 - Geen reacties

DIM Vastgoed geeft tweede winstalarm

15
jul2009

DIM Vastgoed heeft het afgelopen halfjaar een nettoverlies geleden van 5,7 miljoen dollar (4,1 miljoen euro). Het verlies is vooral te wijten aan waardeafschrijvingen op Amerikaanse winkelpanden. DIM verlaagt opnieuw zijn winstverwachting voor heel 2009.

Dat liet het bedrijf woensdag weten. In de eerste helft van 2008 behaalde de vastgoedbelegger nog een nettowinst van 525.000 dollar. DIM belegt in het zuidoosten van de Verenigde Staten in winkelcentra. Door de recessie is de waarde van het vastgoed gedaald. Daar moest DIM op afschrijven.

De vastgoedbelegger stelde woensdag zijn winstverwachting voor dit jaar naar beneden bij van 0,90 dollar naar ongeveer 0,80 dollar per aandeel. In april van dit jaar moest DIM zijn prognose ook al naar beneden bijstellen (van 1 dollar per aandeel naar 0,90 dollar per aandeel). De winstverwachting betreft het directe resultaat, ofwel de winst uit de exploitatie van panden.

Recessie

Het directe resultaat van DIM nam met 24,2 procent af tot 3,5 miljoen dollar. Door de recessie komen steeds meer winkels leeg te staan. De bezettingsgraad van de vastgoedportefeuille daalde daardoor naar 91,9 procent eind juni vergeleken met 92,7 procent eind 2008.

Het indirect resultaat, waarin de herwaarderingen van vastgoed wordt verwerkt, kwam uit op 9,2 miljoen dollar negatief. Een jaar eerder was dat 4 miljoen dollar negatief.

Herfinanciering

DIM zei bij de presentatie van de halfjaarcijfers dat het nog geen herfinanciering heeft weten af te sluiten op 51,8 miljoen dollar aan hypotheekleningen op het winkelcentrum Carolina Pavilion. Volgens het bedrijf is het door de crisis moeilijker geworden om deze onder acceptabele voorwaarden af te sluiten. De uitkomst van dit herfinancieringsproces blijft nog onzeker.

Volgens DIM is het door de economische situatie in de Verenigde Staten en de onzekerheden in de markt erg moeilijk om een concrete schatting te geven voor het resultaat in 2009. De belangrijkste risico’s zijn de herfinanciering van Carolina Pavilion en de afzwakkende detailhandelsverkopen, waar de huurders van DIM onder lijden. Deze kunnen nog een negatieve invloed hebben op de resultaten.

Bron: De TelegraafReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld