Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op maandag, mei 31, 2010 13:07 - Geen reacties

Meer dan 70.000 bezoekers op 4de editie Open Wervendag

31
mei2010

De 4de editie van Open Wervendag kon, ondanks het gure en natte weer, rekenen op meer dan 70.000 belangstellenden. Ook dit jaar konden de bezoekers een keuze maken uit een ruim aanbod van maar liefst 180 werven.

De passief- en lage energiewoningen konden op veel bijval rekenen. Ook de zorginstellingen kregen heel wat medioren en senioren over de vloer die kennis wilden maken met de nieuwste manieren van wonen voor ouderen. En uiteraard spraken de grote infrastructuurwerken tot de verbeelding van velen. Al deze werven waren vandaag uitzonderlijk en éénmalig toegankelijk voor het grote publiek.

Met de Open Wervendag wil de Confederatie Bouw de kracht, dynamiek, creativiteit en diversiteit van de sector in de schijnwerpers plaatsen. De Confederatie Bouw hoopt tevens dat een initiatief als Open Wervendag een aanzet voor jongeren kan zijn om een positieve keuze te maken voor een opleiding of job in de bouw. De bouwsector werft ondanks de crisis jaarlijks nog steeds tienduizenden mensen aan en heeft nog meer dan 5.000 openstaande jobs in knelpuntberoepen.

De toppers van de dag:
UZ Gent en ’t Panhuis (zorgcentrum) in Destelbergen, Hotel la Reserve in Knokke en de Havenwerken in Oostende,de Kanselarij –hoofdzetel BNP Paribas-Forits en de spoorwegtunnel Schumann-Josaphat, Diaboloproject in Zaventem, de Van Cauwelaertsluis en het Amoras-project in de Antwerpse Haven, en het evenementencomplex ALM in Brasschaat, de campus van KH Kempen in Turnhout, het zorgcentrum ’t Clarenhof en de vernieuwing van de Oude Gevangenis tot Universiteitsgebouwen en het Gerechtsgebouw in Hasselt, Maar ook het Vlaams Administratief Centrum en het Barabahof in Leuven.

De grote belangstelling uit de politieke wereld voor het evenement beklemtoont nog maar eens het belang van de sector voor de economie van ons land. Zo bezochten onder meer Yves Leterme,Sabine Laruelle, Brigitte Grouwels, en bijna alle gouverneurs en burgemeesters één of meerdere werven.

Bron: Confederatie BouwReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld