Vastgoedplatform

Nieuws Europa en Wereld - Gepost op zaterdag, februari 7, 2009 11:02 - Geen reacties

Maar 100.000 euro voor luxehuis

Tags:
07
feb2009

Bulgarije bijna even populair als Italië voor tweede verblijf

Bulgarije is voor Belgen het op vier na populairste land voor een tweede verblijf. De ongerepte natuur, het gunstige klimaat en de – voorlopig nog – lage vastgoedprijzen zijn de grootste troeven. Voor zo’n 100.000 euro vind je er al een mooi huis. Zoals het gezin De Laet, dat er eigenaar werd van een nieuwbouwvilla met zwembad: «Misschien gaan we er later definitief wonen.»

Frankrijk, gevolgd door Spanje en Turkije, is nog altijd veruit het meeste in trek bij landgenoten die een tweede woning kopen. Italië zakt een beetje weg door de hoge prijzen. Het dreigt zelfs zijn vierde plaats kwijt te spelen aan Bulgarije.

«Iedereen vindt er zijn gading: skiën in het uitgestrekte Balkangebergte, zonnekloppen aan de 378 kilometer lange kustlijn van de Zwarte Zee of meer naar het binnenland genieten van de rust en de groene omgeving. Het kan allemaal.»

Goedkoop

Dat bevestigt ook Viviane De Laet. Het West-Vlaamse gezin kocht een nieuwbouwvilla van 100.000 euro, met drie slaapkamers en twee badkamers, op een perceel van 600 m2 met een zwembad. «We kozen voor een huis in het rustige dorpje Sokolovo, net buiten de populaire badplaats Balchik. Van mei tot oktober liggen de temperaturen aan de Zwarte Zee even hoog als aan de Middellandse Zee. Maar Bulgarije kent niet die grote drukte als Spanje. Het zal zeker veertig tot vijftig jaar duren voor de situatie dezelfde is als in Spanje.»

Binnenkort brengen de De Laets voor het eerst een bezoek aan hun afgewerkte huis, want bij de aankoop was de bouw nog aan de gang. «We gaan alles bemeubelen zodat de woning verhuurd kan worden. Zelf zullen we de eerste jaren een maand in het voorjaar en een maand in het najaar naar daar trekken. Maar misschien vestigen we ons er later wel definitief.»

Om de stroom aan toeristen met een tweede verblijf aan te kunnen, wordt er in Bulgarije heel wat nieuwbouw opgetrokken. Een andere trend is de renovatie van huizen in de typische Bulgaarse renaissancearchitectuur. «En voor weinig geld krijgen ze een degelijk huis met veel ruimte. Hoewel de woningprijzen voor de Bulgaren stilaan te hoog liggen, blijven ze goedkoop in vergelijking met andere landen. Wie een beetje zoekt, komt al een heel eind met ongeveer 100.000 euro.»

Meer info: Immo-Bulgarije, tel. 070/69 80 00 en http://immo-bulgarije.be

Bron: Het Laatste NieuwsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld