Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, februari 6, 2009 16:54 - Geen reacties

Discriminatie op de huisvestingsmarkt : Hoe kan je het vermijden?

06
feb2009

Het bestrijden van discriminatie is een tendens die een sterke opgang kent en ook een steeds grotere invloed heeft op de activiteiten van de vastgoedmakelaar. CIB Vlaanderen werkte samen met het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en voor Racismebestrijding aan het opstellen van de brochure ‘Discriminatie op de huisvestingsmarkt: Hoe kan je het vermijden?’. Deze brochure kreeg eveneens de steun van het BIV, het notariaat en AES.

Naar aanleiding van de Wereldhabitatdag (6 oktober 2008) lanceerde het Centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding (Centrum) op 3 oktober 2008 de brochure ‘Discriminatie op de huisvestingsmarkt’.

Deze brochure is een bijzondere leidraad voor de makelaar die geconfronteerd wordt met een cliënt-opdrachtgever die bepaalde discriminerende vereisten wil opleggen bij de verkoop/verhuur van zijn pand. Aan de hand van deze brochure kan de makelaar de eigenaar informeren en ook deze laatste op zijn beurt sensibiliseren.

Deze brochure kan u downloaden op www.diversiteit.be, doorklikken naar ‘Lees alle publicaties’, ‘Discriminatie op de huisvestingsmarkt: praktische tips voor eigenaars’. of via deze linkReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld