Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op maandag, mei 31, 2010 13:37 - Geen reacties

Leskoo biedt ‘levenslang wonen’ aan de Schelde

31
mei2010

Aan de Eindrieskaai aan de Schelde is de eerste steen gelegd van het ambitieuze woonproject ‘Leskoo’. Twee woonblokken omvatten samen 73 appartementen.

Het woonproject Leskoo is een realisatie van projectontwikkelaar Besix Real Estate Development en Deximmo, de vastgoedpoot van Dexia. Op de hoek Eindrieskaai en Adriaan Brouwerstraat, waar vroeger de brandstoffenhandel De Boever gevestigd was, gaapt momenteel een gigantische put. Voor de bouw van twee woonblokken werd liefst 8.500 kubieke meter grond uitgegraven. In december werd met de voorbereidende werken gestart. Als de planning naar wens verloopt, moeten de eerste appartementen in september volgend jaar in gebruik genomen worden.

Rolstoelvriendelijk
Het appartementsblok aan de Eindrieskaai met zicht op de Schelde omvat 46 appartementen, terwijl in het tweede blok langs de Adriaan Brouwerstraat nog eens 27 woongelegenheden voorzien zijn. Kopers hebben de keuze uit appartementen met één, twee of drie slaapkamers.

Voor een appartement met zicht op de Schelde moet gemiddeld 2.250 euro per vierkante meter worden betaald, terwijl de kostprijs voor de andere woningen gemiddeld 1.950 euro per vierkante meter bedraagt. ‘Belangrijk is dat het woonproject Leskoo voldoet aan de voorwaarden die rond het begrip levenslang wonen worden gesteld’, onderstreept Jos Dreesen, directeur van Besix. ‘De appartementen zijn aangepast aan de beperkingen die het ouder worden met zich meebrengen. Zo zijn bijvoorbeeld de gangen, deuropeningen en leefruimtes berekend op het gebruik van een rolstoel. Op die manier wordt vermeden dat bejaarden, die relatief weinig zorg nodig hebben, in de toekomst naar een rusthuis of instelling moeten verhuizen. Tenslotte wordt aandacht aan de sociale controle besteed. De twee woonblokken staan los van elkaar en de ingangen zijn via een binnentuin voorzien. Het geheel wordt met bomen en hagen aangekleed.’

Stadsvernieuwing
De Oudenaardse burgemeester Marnic De Meulemeester, die de eerste steen mocht metselen, juicht het nieuwe bouwproject toe: ‘Het woonproject Leskoo past in de inspanningen die de stad levert om de Schelde en haar oevers te herwaarderen. Aan de overkant van de Schelde, ter hoogte van het gerechtsgebouw en de Pamelekerk, starten binnenkort de stadsvernieuwingsprojecten Scheldeboorden en Scheldekop. In beide gevallen wordt bijzondere aandacht aan de woonfunctie aan de Schelde besteed. Het is de bedoeling om de stroom weer een centrale plaats in Oudenaarde te geven.’

Meer informatie over het woonproject op www.leskoo.be.

Bron: Het NieuwsbladReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld