Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op maandag, mei 31, 2010 15:06 - Geen reacties

Aantal verkochte appartementen aan kust met vijf procent gestegen

31
mei2010

Het aantal verkochte appartementen aan de Belgische kust is op een jaar tijd met vijf procent gestegen. Dat blijkt maandag uit een persbericht van de vastgoedorganisatie Century 21, die van mening is dat de markt van tweede verblijven zich herstelt en dat de vastgoedmarkt in België nu zowat overal weer normaal verloopt.

De prijs van de appartementen aan de kust daalde met gemiddeld acht procent sinds het begin van de financiële crisis. Dat cijfer werd evenwel sterk beïnvloed door de duurdere appartementen, die een daling kennen van tien tot vijftien procent.

Volgens de vastgoedorganisatie is deze achteruitgang nog niet helemaal goedgemaakt door de vernieuwde belangstelling die sinds het begin van 2010 wordt vastgesteld. De prijsdaling hangt immers ook samen met een duidelijke stijging van het aanbod: het aantal onroerende goederen die te koop staan aan de kust is op een jaar tijd met twintig procent gestegen.

Volgens Century 21 gaat het om een recordaantal appartementen.

Nog volgens de organisatie van vastgoedkantoren is de Belgische vastgoedmarkt over het algemeen weer normaal geworden, want wie wil beleggen in vastgoed is minder bang dan in 2009 en is meer overtuigd dat de vastgoedmarkt stevig in zijn schoenen staat.

‘Dit bevestigt nog maar eens dat de Belgische vastgoedmarkt niet met volle kracht getroffen werd door de crisis’, luidt het nog.

Bron: Het NieuwsbladReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld