Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, november 12, 2009 18:09 - Geen reacties

Leegstaande sociale woningen inzetten tegen crisis op woonmarkt

12
nov2009

De burgemeester van Etterbeek en de MR-fractieleider in het Brussels parlement Vincent De Wolf heeft voorgesteld om 600 sociale woningen die wachten op renovatie ter beschikking te stellen van mensen die het moeilijk hebben op de woonmarkt.

de Wolf wil zijn voorstel voorleggen aan de conferentie van burgemeesters van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, aan de OCMW’s, de sociale vastgoedagentschappen en de staatssecretaris voor Huisvesting Christos Doulkeridis (Ecolo).

Het voorstel is gebaseerd op een concreet voorval. Als burgemeester verplichtte hij donderdagmiddag enkele krakers om een gekraakt pand in Etterbeek te verlaten. Hij bood hen in ruil een precair bezit aan van een woning van de Etterbeekse Foyer.

Het appartement staat leeg omdat het gerenoveerd moet worden conform de Brusselse Huisvestingscode. De veiligheid van de woning is wel nog gegarandeerd.

Volgens de MR-burgemeester staan er 600 sociale woningen te wachten op renovatie en zijn die allemaal nog conform de basisveiligheidsnormen. De woningen zouden tijdelijk ter beschikking gesteld kunnen worden, vindt De Wolf.

Vincent De Wolf verklaart dat het nodig is om formules van tijdelijke ter beschikking stelling te onderzoeken door de crisis op de woonmarkt en de onmogelijkheid van de overheid om die snel te verhelpen.

Bron: TrendsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld