Vastgoedplatform

Nieuws Nederland - Gepost op vrijdag, februari 19, 2010 18:14 - Geen reacties

Lagere lasten voor huizenbezitters

19
feb2010

Huizenbezitters zijn dit jaar minder kwijt aan woonlasten buiten hun hypotheek. Gemiddeld gaat het om 204 euro. Dit komt neer op een daling van 4,9 procent in vergelijking met vorig jaar, zo heeft de Rijksuniversiteit Groningen becijferd.

De lagere lasten zijn vooral een gevolg van prijsdalingen van energie. De energierekening valt lager uit doordat de olieprijs in het najaar van 2008 hard begon te dalen door de naderende recessie. Lagere olieprijzen werken altijd vertraagd door in de prijzen voor gas en elektriciteit.

Huiseigenaren betalen wel een hoger eigenwoningforfait en moeten meer afdragen aan de waterschappen en aan riool- en reinigingsheffing. Ook de onroerendezaakbelasting komt iets hoger uit.

De gemiddelde woningbezitter moet dit jaar 3983 euro betalen aan woonlasten naast de hypotheeklasten. Dit komt neer op 12 procent van het besteedbare inkomen, aldus het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden van de Rijksuniversiteit Groningen. Hypotheeklasten maken in doorsnee iets meer dan de helft uit van de totale woonlasten.

Bron: Het ParoolReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld