Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op maandag, april 12, 2010 14:29 - Geen reacties

Kustpromotie bouwt 7 appartementen en handelspand op site villa Block

12
apr2010

De krakersperikelen rond de villa van wijlen Laurent Block langs de Antwerpse Steenweg zijn achter de rug. Het jonge Gentse koppel heeft ondertussen Lochristi verlaten. Eigenares Claire Block: ‘Die mensen hebben mij schriftelijk gecontacteerd, ik ben er naartoe geweest en heb hen duidelijk gemaakt dat ik liever had dat ze vertrokken. Ze hebben dat zonder morren ook gedaan. Ik ben blij dat ik ervan verlost ben.’

Ondertussen zijn ook de plannen in een stroomversnelling geraakt. Bouwpromotor Kustpromoties uit Koksijde plant er een complex van 7 appartementen en één gelijkvloerse handelsruimte. Eerder werden er verschillende bouwprojecten ingediend, die werden afgekeurd na reacties uit de buurt in verband met teveel inkijk in de eigendom van de buurtbewoners.

Anton Janssen van Kustpromotie: ‘Het project komt er met zekerheid, de bouwaanvraag is goedgekeurd. Op dit eigenste moment zijn we met de architect nog een aantal praktische details aan het afwerken, zoals de keuze van de facadesteen, prijzen van de individuele appartementen en dergelijke.’

‘Het project komt er zo snel mogelijk, er is geen enkele reden meer om er nog mee te wachten. Het geheel zal in villastijl opgetrokken worden, in de lijn van wat er nu langs de Antwerpsesteenweg al te zien is. Het wordt in elk geval geen groot log appartementenblok’, aldus de bouwpromotor uit Koksijde.

Op de Technische Dienst van de gemeente bevestigt Erna Vloeberghs ons dat er anderhalf jaar geleden een bouwvergunning werd afgeleverd voor de site waar momenteel nog de villa Block staat. Die blijft zoals bekend twee jaar geldig.

Bron: Het NieuwsbladReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld