Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op donderdag, juni 10, 2010 17:51 - Geen reacties

Kristien Berkein verkozen tot voorzitter CIB

10
jun2010

Na een sterk geëngageerd, vierjarig voorzitterschap geeft Luc MACHON de voorzittershamer van CIB Vlaanderen door aan Kristien BERKEIN. Ook het Directiecomité van CIB Vlaanderen kreeg een nieuwe samenstelling. Hiermee wordt een intense ronde bestuursverkiezingen binnen CIB afgerond.

CIB Vlaanderen – voluit Confederatie Immobiliënberoepen Vlaanderen – is met 1.200 leden de grootste en meest representatieve beroepsvereniging van vastgoed¬professionals in Vlaanderen. Naast vastgoedmakelaars vinden ook andere deelberoepen zoals -beheerders, -promotoren, -experten en ook wie actief is in het bedrijfsmatig en het toeristisch vastgoed er een vaste stek.

Eind vorig jaar en dit voorjaar liepen bestuursverkiezingen in alle provinciale CIB-Kamers. In mei werden ook de besturen van de zes CIB-Federaties (die de deelberoepen van de vastgoedsector vertegenwoordigen: makelaars, beheerders, experten, promotoren, bedrijfsmatig vastgoed en toeristisch vastgoed) vernieuwd. Alle provinciale Kamers en Federaties van CIB zijn gelijk vertegenwoordigd in de raad van bestuur van CIB Vlaanderen.

De raad van bestuur verkoos, met unanimiteit van stemmen, Kristien BERKEIN tot voorzitter van CIB Vlaanderen. Luc ROSSEEL werd verkozen tot ondervoorzitter, Jan JASSOGNE tot afgevaardigd bestuurder en Gerda VAN DER STRAETEN tot penningmeester.

De Raad van Bestuur verkoos ook een nieuw Directiecomité dat als volgt is samengesteld:

– Voorzitter
Kristien Berkein (ERA Vastgoed Service, Roeselare)

– Ondervoorzitter
Luc Rosseel (Agence Rosseel, Gent, Sint-Martens-Latem, Temse, Oudenaarde)

– Afgev.-bestuurder
Jan Jassogne (Agem, Middelkerke, Westende, Nieuwpoort)

– Penningmeester
Gerda Van der Straeten (Immo Ligis, Wemmel)

– Bestuurders
Stephan Coenen (Group INC, Hasselt, Genk)
Esther Van Marcke (Esther Immo, Deurne)

– Algemeen Directeur
Nico Moyaert

Met deze bestuursverkiezingen neemt Luc Machon afscheid van het voorzitterschap van CIB Vlaanderen. Luc Machon blikt tevreden terug: “De voorbije vier jaar konden we CIB Vlaanderen krachtig versterken en professionaliseren. Onze dienstverlening aan de leden werd zowel in de breedte als in de diepte verder uitgebouwd. Ons ledenaantal steeg, jaar na jaar, gestaag. Vandaag telt CIB Vlaanderen ruim 1.200 aangesloten leden. Onze overtuigende overwinning bij de verkiezingen voor het Beroepsinstituut, eind 2008, bevestigde onze verankering in het vastgoedlandschap”.

Luc Machon blijft vanzelfsprekend actief binnen CIB Vlaanderen, maar focust de komende drie jaren nog explicieter op het voorzitterschap van het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV). Ook daar wachten hem nog grote uitdagingen: “Er ligt inderdaad nog veel werk op de plank. Ik verwijs bij voorrang naar de reorganisatie van het Beroepsinstituut, waarbij de afspraken van de bestuursovereenkomst tussen CIB Vlaanderen en Réflexioins Immobilières ten uitvoer moeten worden gebracht”.

Kristien BERKEIN (°1962) staat binnen CIB Vlaanderen borg voor een naadloze wissel van de wacht. Als zaakvoerder van het kantoor ERA Vastgoed Service in Roeselare heeft ze een jarenlange ervaring in de vastgoedsector. Ook als bestuurder van CIB West-Vlaanderen en lid van het Directiecomité van CIB Vlaanderen deed ze al heel wat ervaring op. Kristien Berkein is ook lid van de Nationale Raad van het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV) en maakt binnen het BIV ook deel uit van het Bureau.

Kristien Berkein wil CIB Vlaanderen de komende jaren verder versterken: “Voor wie actief is in de vastgoedsector worden de uitdagingen er niet minder op. Verder professionaliseren wordt het leidmotief. Ten bate van de sector én ten bate van de consument”.

Over haar plannen voor de eigen beroepsfederatie is Berkein duidelijk: “CIB Vlaanderen toonde de voorbije jaren aan een goed evenwicht te hebben gevonden tussen dienstverlening, informatieverstrekking en belangenbehartiging. Onze studie- en vormingsdienst leveren hierbij essentieel werk. Wet- en regelgeving grijpen in de vastgoedsector immers als een octopus om zich heen. Pleiten voor een concrete administratieve vereenvoudiging en wegen op de zo noodzakelijke ontsluiting van overheidsinformatie: het blijven centrale thema’s in onze werking voor de komende maanden en jaren”.

Bron: bouwenwonen.netReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld