Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, april 23, 2010 16:10 - Geen reacties

Kortrijk in de ban van Design, Creatie en Innovatie

23
apr2010

Het Innovation Festival kadert in een Europees project Pro Inno. Deelnemende steden in dit project zijn: IF Barcelona (oktober 2009), IF Milaan (5-10 oktober 2010), IF Kortrijk (oktober 2010), IF Lissabon (29 november – 10 december 2010), IF Vilnius (2011), IF Talinn (2011). Stad Kortrijk is partner van het Europese project Innovation Festival en de stad zorgt samen met Designregio Kortrijk voor de uitwerking van het programma en de communicatie.

Doe mee aan de wedstrijd en laat jouw droom werkelijkheid worden! Oproep van 1 april tot 1 juni 2010

Het Innovation Festival (IF) wil iedereen, van jong tot oud, aanzetten tot creatie en innovatie. Hoe doen we dit? Het Innovation Festival Kortrijk is een ideeënfestival waarbij ideeën effectief ook gerealiseerd worden. Dit wordt hét moment om jouw droom te verwezenlijken!

Tot 1 juni 2010 kan je jouw idee, jouw droom over je niet gerealiseerd project of product online registreren of opsturen naar Designregio Kortrijk. De 50 beste voorstellen worden geselecteerd door een jury, vervolgens uitgewerkt door o.a. het Industrial Design Center van Howest en tentoongesteld tijdens IF Kortrijk in oktober 2010. Tijdens het Innovation Festival kan je op locatie meevolgen hoe jouw product tot stand komt. Innovatieve projecten kunnen zelfs de ganse stad op zijn kop zetten!

De drie finalisten van deze wedstrijd nemen deel aan de finale voor het beste Europese idee tijdens IF Talinn (Estland) in 2011.

Het festival vindt plaats van 8 oktober t.e.m. 25 oktober 2010.
Ervaar, beleef en denk mee! Realiseer jouw idee!
Ideeën kunnen opgestuurd of doorgegeven worden via www.innovationfestival-kortrijk.be
Leiestraat 22- 8500 Kortrijk

Ervaar, beleef en denk mee

Tijdens het Innovation Festival kan iedere bezoeker er ook terecht om de studenten aan het werk te zien die deze ideeën uitwerken tot nieuwe prototypes. Daarnaast komt er een tentoonstelling over Open Design van Thomas Lommee en een meeting point waar zowel de bevolking, de bezoekers van de biënnale Interieur 10 als de industrie kennis kunnen maken met design als denkproces.

Van design als vorm naar design als denkproces

De voorbije 25 jaar heeft design vooral een rol vervuld als zingever door middel van zijn vorm. In tijden van crisis wordt duidelijk dat de werkelijke meerwaarde van design in het denkproces zit en niet in de statuswaarde. De veranderende maatschappij evolueert zo snel dat de nieuwe consument en producent nood heeft aan nieuwe inzichten.

Tijdens het Innovation Festival wordt de vraag gesteld wat er de komende jaren te verwachten valt en hoe deze technologische stroomversnelling ons leven verandert.
Deze nieuwe manier van denken over productie en consumptie vraagt informatie en ervaring. Door middel van een tentoonstelling, lezingen en workshops willen we het nieuwe, creatieve “design-denken” aan het brede publiek en de specialisten op een zo helder mogelijke manier voorstellen. Daarnaast willen we aan de hand van de doe-oproep mensen aanzetten tot creatie en reflectie.

Een uitgebreid festival programma

Openingsevent op vrijdag 8 oktober 2010
IF Factory als meetingpoint met tentoonstelling van Thomas Lommee
IF Lab (op Howest, Industrial Design Center)
Biënnale Interieur 10 (15-24 oktober – Kortrijk Xpo)
IF activiteiten
Tal van activiteiten en initiatieven met diverse partners zullen plaats vinden tijdens het Innovation Festival in de binnenstad van Kortrijk van 8 tot 25 oktober 2010

– What IF… Buda Libre XL op 21 oktober
– Creatieve designtour met workshop voor kinderen
– European Corner die een blik werpt op de andere steden die deelnemen aan het Innovation Festival
– Creatieve mini- onderneming
– Conferentie met als thema innovatie
– Expositie innovatieve producten Design X50 3e editie
– …

Bron: bouwenwonen.netReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld