Vastgoedplatform

Nieuws België - Gepost op vrijdag, april 9, 2010 9:25 - Geen reacties

Korting gratis elektriciteit niet steeds toegekend

09
apr2010

Energieleveranciers verrekenen de verplichte korting voor een gratis hoeveelheid elektriciteit in principe automatisch bij de eindafrekening, maar in de praktijk gebeurt dit niet steeds.

Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister Freya van Den Bossche op een schriftelijke vraag van Valerie Taeldeman (CD&V). Elk gezin in Vlaanderen heeft jaarlijks recht op 100 kWh gratis elektriciteit vermeerderd met nog eens 100 kWh per gezinslid.

Netbeheerder
De leveranciers krijgen de informatie over de gezinssamenstelling van hun netbeheerder. Uit een onderzoek naar het aantal klanten dat de korting effectief ontvangt blijkt deze bijvoorbeeld bij netbeheerders van zeer kleine netgebieden te schommelen tussen 73 en 100 procent. In netgebieden met grote steden ligt het percentage vaak lager wegens het grote aantal verhuizingen. Binnen gemengd gebied van Eandis was dat 84 procent.

Rijksregister
“Indien de gratis kWh niet is toegekend komt dit meestal doordat de leverancier geen of enkel verouderde gegevens met betrekking tot de gezinssamenstelling heeft gekregen van de netbeheerder. Deze baseert zich hiervoor op het rijksregister. Het doorgeven van gegevens vergt tijd en hierdoor kunnen deze soms verouderd zijn, bijvoorbeeld als gevolg van een recente verhuizing”, aldus Van Den Bossche.

Gezinnen kunnen dit enkel rechtzetten als ze de tekortkoming melden aan hun leverancier, maar uit een telefonische enquête die regulator VREG in juni-juli 2009 uitvoerde bleek dat slechts 68 procent van de gezinnen wist dat ze recht hadden op een hoeveelheid gratis elektriciteit. Volgens 7 procent van de gezinnen die op de hoogte zijn wordt de korting niet (6 procent) of niet correct (1 procent) toegepast.

Bron: Het Laatste NieuwsReacties plaatsen is niet mogelijk.

Sponsors

Nieuws België - dec 27, 2012 16:11 - 4 Reacties

Vastgoedconsument beter beschermd in 2013

Meer In Nieuws België


Nieuws Nederland - apr 8, 2011 15:44 - 0 Reacties

Woningprijzen in Nederland blijven dalen

Meer In Nieuws Nederland


Nieuws Europa en Wereld - sep 5, 2012 10:59 - 0 Reacties

UGL gebruikt nieuwe merknaam voor vastgoeddiensten

Meer In Nieuws Europa en Wereld